Kulttuurimatkalle lainarahalla

Rooma, Pariisi, Berliini, Barcelona, Ateena, Moskova, New Delhi, Budapest, Tel Aviv… maailma on täynnä kulttuuririkkaita kohteita, joissa vierailemisesta moni kulttuurinnälkäinen matkailija haaveilee päivästä toiseen. Kulttuurimatkat parantavat yleistietoa, avartavat mieltä ja tarjoavat ennen kaikkea unohtumattomia kokemuksia, joita on hyvä muistella vielä vuosienkin päästä.

Oli suuntana sitten kulttuurimatka kotimaassa, Euroopassa tai kaukokohteissa, matkan toteuttamiseen tarvitaan seikkailumielen ja kulttuurinnälän lisäksi myös rahallista panosta. Sen lisäksi, että monet kulttuurikohteet veloittavat sisäänpääsymaksun, rahaa uppoaa ennen kaikkea matkoihin ja majoitukseen sekä ruokaan, juomaan, matkamuistoihin ja matkavakuutuksiin. Matkakohteesta, matkan sisällöstä ja matkan pituudesta riippuen kulttuuriloma voi kustantaa muutamasta sadasta eurosta jopa useaan tuhanteen euroon saakka.

Mistä lainaa kulttuurimatkaa varten?

Kulttuurimatkan rahoittamiseen löytyy useita eri vaihtoehtoja. Matkan voi varata säästöön kertyneillä rahoilla, luottokortilla tai vastaavasti matkatoimistojen tarjoamalla osamaksulla. Toinen tapa maksaa kulttuurimatka on hakea lomalainaa. Lomalaina on yleensä kertaluonteinen kulutusluotto, jota voi tänä päivänä hakea vakuudettomana verkossa.

Vakuudettomien lomalainojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä vakuudettoman lainan korkokulut saattavat nousta korkeiksi. Vakuudettoman lainan korkotaso on vakuudellista lainaa korkeampi johtuen siitä, että lainan saamiseksi sinun ei tarvitse esittää lainalle vakuuksia esimerkiksi perinteisen pankkilainan tapaan. Juuri vakuudettomuuden ansiosta lomalainaa on todella helppo hakea verkossa, mutta tällöin lainakuluihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Vaikka vakuudettoman lainan korkotaso onkin vakuudellista lainaa korkeampi, huolellisen vertailun ansiosta voit löytää myös vakuudettomalle lainalle erittäin kilpailukykyisen koron. Siinä missä vakuudellisten lainojen korkotaso liikkuu yleensä noin 2–5 prosentin välimaastossa, huolellisen kilpailutuksen ansiosta edullinen laina lomamatkaa varten voi löytyä jopa 5 prosentin korolla – ja huomattavasti nopeammin ja pienemmällä vaivalla kuin vakuudellisen lainan hakeminen.

Kiinnitä huomiota kaikkiin lainakuluihin

Kulttuurikohteista on helpompi nauttia, kun tietää, ettei joudu maksamaan lomalainasta liikaa kuluja. Sekä vakuudettomien että vakuudellisten lainojen tapauksessa lainan kokonaiskulut koostuvat kahdesta osasta: lainan nimelliskorosta ja muista lainakuluista. Lainan nimelliskorko määritellään aina pankin käyttämän viitekoron ja asiakaskohtaisen marginaalikoron pohjalta.

Lainakuluihin puolestaan voidaan laskea esimerkiksi uuden lainan avaamisesta veloitettavat kulut, tilinhoitomaksut ja laskutuslisät. Sekä nimelliskorot että lainakulut vaihtelevat eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä paljon. Siksi on tärkeää, että pyrit vertailemaan mahdollisimman monen eri lainantarjoajan antamaa lainatarjouksia toisiinsa.

Lainatarjousten vertailu ja kilpailuttaminen auttaa selvittämään, miltä lainantarjoajalta saat kaikkein edullisinta lomalainaa. Koska lainantarjoajat käyttävät lainahakemusten käsittelyssä erilaisia parametrejä, tämä johtaa siihen, että voit saada samalla lainahakemuksella täysin eri ehdoilla varustettuja lainatarjouksia. Lainojen kilpailuttamisen avulla selvität, miltä lainantarjoajalta juuri sinä saat kaikkein edullisinta lomalainaa.

Lomalainojen vertailu ja kilpailuttaminen on kuluttajille täysin ilmainen palvelu. Toisin sanoen sinun ei tarvitse maksaa kilpailutuksesta, eikä myöskään hyväksyä saamaasi lainatarjousta, jos et ole siihen tyytyväinen. Tästä syystä voit vapaasti kilpailuttaa lomalainat myös siinä vaiheessa, kun olet vasta suunnittelemassa seuraavaa kulttuurimatkaa. Lisäksi lainatarjoukset ovat normaalisti voimassa useamman päivän ajan, joten tällä tapaa voit tutustua niihin kaikessa rauhassa samalla, kun suunnittelet tulevaa matkaa.