Katsaus espanjalaiseen ja portugalilaiseen kulttuuriin

Tässä osiossa käsittelemme lyhyesti kahden maan kulttuuria: Portugali ja Brasilia. Ne käsitellään samassa, koska molempien maiden kieli on portugali. Brasilia on erityisen tunnettu tansseistaan, esimerkiksi sambasta ja samba-karnevaaleista. Myös brasililainen musiikki on hyvin tunnettua maailmalla esimerkkinä tästä brasililainen bossa nova.

Brasililaisen kulttuurin juuret ovat portugalilaisessa kulttuurissa. Portugalista on tullut esimerkiksi kieli, kulttuuri ja erilaiset tavat. Brasilia on hyvin monietninen maa, esimerkiksi intiaanien vaikutus näky ruokakulttuurissa ja afrikkalaisten orjien vaikutus näkyy musiikissa. Nigerilainen joruba-kansa on vaikuttanut voimakkaasti brasilialaisten uskonnollisuuteen. Brasiliaan on myös muuttanut runsaasti eurooppalaisia.

Paolo Coelho on brasilialainen kirjailija. Hänen kirjojaan on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Hänen kuuluisia teoksiaan ovat muun muassa Veronika päättää kuolla, Valkyriat, Alkemisti ja Valon soturin käsikirja. Alkemisti on Coelhon tunnetuin teos, siinä kehotetaan lukijoita pitämään unelmistaan kiinni. Se on saanut paljon vaikutteita Jorge Luis Borgesin kirjasta Tale of new dream.

Fernando Pessoa on yksi tärkeimpiä portugalilaisia runoilijoitta. Hän on tunnettu siitä, että hän käyttää useita sivupersoonia, jotka joskus myös käyvät keskustelua keskenään.

Portugalilaisesta musiikista maailmalla tunnetuin tyyli lienee surumielinen fado. Tunnettuja fadolaulajia ovat esimerkiksi Mariza ja Cristina Branco. Portugalilainen kuvataide ei ole kovin tunnettua verrattuna esimerkiksi espanjalaiseen, josta lisää seuraavassa osiossa. Muutamia tunnettuja nimiä ovat Antonio Silva Porto ja Almada Negreiros.